ambient

Nenavadno milansko stanovanje

Sodobno, čudovito oblikovano stanovanje v Milanu, ki so ga zasnovali v Studiu GUM, je namenjeno mladi družini, ki se je vrnila domov po dolgi izkušnji življenja v tujini.

ambient

Že tloris stanovanja je precej razgiban in unikaten: v mansardi pod dvokapno streho so prostori nanizani eden za drugim, kar ustvarja precej podolgovato zasnovo. Skozi strešna okna pada mehka svetloba, ki ustvarja specifičen, za ljubitelje umetnosti odličen ambient.

Interier vsebuje več po meri narejenih elementov, kot je npr. velika in čudovita knjižna omara iz lesa, jekla in medenine v mezaninu, po meri so narejene tudi vgradne omare, kuhinja ter celo ročaji na vratih.

Pritličje so arhitekti s pomočjo uporabe dveh različnih tlakov razdelili na dve območji: toplo bivanjsko in utilitarno kuhinjsko. Kuhinja, poudarjena v modri barvi, je kreativen in svež doprinos k celotni kompoziciji, ki jo sicer sestavljajo klasični, a v žive barve pretapecirani naslanjači, jedilni stoli ter obilo zanimivih kovinskih svetil, ki vsaka po svoje definira območje. 

Spalnice se prilagajajo specifični arhitekturni zasnovi, opremljene pa so v minimalističnem, a prefinjenem slogu. V otroški sobi je v mezaninu urejen še dodatni delovni kotiček.