ambient

Prenova stanovanja za par arhitektov

Le manjša predelava je bila potrebna, da se je na prvi pogled nenaseljivo stanovanje preobrazilo v udoben dom.

ambient

Po mnogih letih najemniškega bivanja se je par arhitektov odločil za skupni nakup stanovanja. Zaljubila sta se v dotrajano stanovanje v stavbi iz 19. stoletja, ki ni bilo prenovljeno vse od 60. let; ponašalo pa se je s čudovitim razgledom, visokimi stropovi in originalnimi okni. Manj kot 50 m2 površine sta z nekaj optičnimi popravki spremenila v čudovit sodoben dom. 

Glavni nalogi pri prenovi sta bili zamenjava miniaturne kuhinje z večjo, prenova dotrajane kopalnice ter umestitev čimvečjega števila omar v prostor, ne da bi le-te že tako majhno površino optično zmanjševale. Arhitekta sta bila navdušena nad klasičnimi detjali starega stanovanja, ki sta jih dopolnila zgolj z minimalističnim pohištvom.

Tlorisa nista drastično spreminjala, le steno, ki je ločevala dnevni prostor od kuhinje in kopalnice sta rahlo premaknila v prid slednjima, ki sta zdaj prostornejši kot v izhodišču. Tako kopalnica kot kuhinja sta opremljeni z drobno mozaično keramiko, ki prostor optično poveča - kuhinja s črno, kopalnica z belo. 

Spalnica je pridobila na nekaj kvadratnih metrih s tem, da se je vanjo odprla še manjša garderobna soba, kar sta lastnika izkoristila za dvovišinsko omaro za shranjevanje.

 
 
 
 via Sweeten