ambient

Sodobno boemsko stanovanje v Beogradu

Moderni boemski interier ni nasičen, niti ni pretenciozen, je domačen, delikaten in sproščen.

ambient

Popoln primer boemskega interierja lahko vidimo v prenovi starega stanovanja v Beogradu, ki so ga arhitekti iz Studia Autori predelali v svetlo, umetniško in udobno rezidenco.

Stanovanje skozi po meri narejene rešitve pripoveduje zgodbo o lastnikih. Avtorji so tipično stanovanje iz 60. let prejšnjega stoletja preobrazili v svež, dinamičen in svetel interier. Lahke in elegantne steklene predelne stene ločujejo delovno sobo, kopalnico in spalnico. Tanke črne linije, ki kot geometrijske strukture uokvirjajo prostor, dodajo materialnost sicer snežno beli školjki. Naravno, zemeljsko paleto, ki dopolnjuje črno­-belo kompozicijo, sestavljajo poliran beton, vidni stropni nosilci, bogate teksture in barvni tekstil, ki ogromno doprinesejo k občutku domačnosti in svežini interierja.

 


Po meri narejeno pohištvo (kuhinjske omarice, ki s pastelno barvno paleto v prostor vnesejo igrivost, čudovita svetila, karnise za zavese, detajli v tuš kabini... - ­ vsi zasnovani v Studiu Autori) je kombinirano z obnovljenim vintage pohištvom.

Lončnice kontrastno dopolnjujejo rožnate odtenke z gorčično rumeno, temno modro in zeleno v domač in estestko izjemno okusen ambient.

Fotografije Relja Ivanić, via Interiorzine